Přijímací řízení na vyšší odbornou školu – 2. kolo

Druhé kolo přijímacího řízení do vzdělávacího programu vyšší odborné školy 82-41-N/09 Obalový a grafický design

Přijď studovat na nejmoderněji vybavené vošce! K dispozici máš kompletní porfolio strojů, počínaje řezacími plotry Kongsberg, UV flatbed, CO2 gravírku, digitál Xerox Iridesse a skvěle vybavené ateliéry! Jsi kreativní? Buď obalář! Navíc Ti nabídneme čtyři nové počítačové učebny vybavené aplikacemi Adobe, Artios a EngView, skvělý fotoateliér s moderní zrcadlovkou, světly a plátny a v neposlední řadě zázemí krásného internátu! Pojď studovat do nové školy!

Přihlášku lze podat poštou na adresu školy nebo osobně na sekretariátu školy v Kostelní ul. 134 do 20. 9. 2024.
Den otevřených dveří v září nepořádáme, ale dveře školy jsou otevřené pro každého zájemce. Stačí si dohodnout termín na tel. 411 152 000 nebo na e-mailu reditel@odbornaskola.cz.

 

Přihláška ke studiu Formulář v elektronické podobě naleznete v sekci formuláře v hlavním menu tohoto webu (SEVT 49 152 0). Administrativní poplatek za vykonání zkoušky je 300 Kč, poplatek je splatný na místě. Pokud uchazeč nedodá ověřenou kopii maturitního vysvědčení spolu s přihláškou, je možné předložit ověřenou kopii, nebo přímo originál vysvědčení v den konání talentové zkoušky.

Talentová zkouška Talentová zkouška se koná v budově školy v Kostelní 134. Uchazeč by měl prokázat schopnost pracovat s danou plochou (formátem), zvládnutí celkové kompozice výtvarného návrhu, vhodně umístit dominantní grafický prvek, doplněný vedlejšími prvky.

Prokázat základní znalost kaligrafie a práci s textem. Pracovat s vlastním originálním námětem kompozice. Vyjádřit ideu kresebně a barevně. Být kreativní graficky a slovně.

 

Školné Školné na VOŠ obalové techniky Štětí činí 5 tis. Kč za školní rok. Uchazeči přijatí do 1. ročníku uhradí polovinu školného (tj. 2 500 Kč) do 14 dnů po obdržení rozhodnutí o přijetí ke studiu na účet školy 1002503319/0800 (s uvedením jména uchazeče ve zprávě pro příjemce) nebo osobně na sekretariátu školy.

 

Kritéria přijímacího řízení: I. Hodnocení znalostí uchazeče získaných ve středním vzdělávání a vyjádřeném na vysvědčení ze střední školy Za průměr z povinných zkoušek uvedených na vlastním maturitním vysvědčení do 1,5 včetně získá uchazeč(ka) 5 bodů. Za průměr do 2,5 včetně 2 body. Za průměr vyšší než 2,5 pak 0 bodů. II. Hodnocení dalších skutečností, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče(ky) Za každou doloženou účast v okresním a vyšších kolech uměleckých a výtvarných soutěží nebo za výstavu vlastních děl v galerii apod. získá uchazeč(ka) 1 bod. Maximální počet bodů, které lze v přijímacím řízení získat za tyto aktivity, je 5. III. Hodnocení výsledků přijímací talentové zkoušky:

  1. Uchazeč(ka) může získat 0 až 30 bodů za hodnocení domácích prací.
  2. Uchazeč(ka) může získat 0 až 30 bodů za hodnocení práce vyhotovené během školní talentové zkoušky.

Domácí práce i práci vyhotovenou během školní talentové zkoušky hodnotí nezávisle každý ze tří členů komise stanovené ředitelem školy 0 až 10 body. Maximálně lze tedy získat 70 bodů (3 krát 10 za domácí práce, 3 krát 10 za školní talentovou zkoušku, 5 bodů za prospěch u maturitní zkoušky a 5 bodů za hodnocení dalších skutečností). Ředitel školy stanovil u talentové zkoušky minimální hranici úspěšnosti pro přijetí na 10 bodů. Škola přijímá prvních 12 nejúspěšnějších uchazečů podle pořadí vytvořeného na základě součtu bodů dosaženého v přijímacím řízení, kteří získali alespoň 8 bodů. Dvě místa jsou rezervována pro uchazeče přijaté po případném úspěšném odvolání se proti výsledkům přijímacího řízení. Domácí práce bude možné si odnést v den přijímací zkoušky. Hodnotící komise je ve složení: doc. PhDr. Martin Mrázik, PhD., MgA. Petr Kubelka a MgA. Marek Rubec. Hodnotí se ukázky 5 – 10 domácích prací.

Níže uvádíme výběr z témat, která byla zadána v rámci minulých talentových zkoušek:

Název Popis, pomůcky
Kinetický objekt Formát: A3. Pomůcky: Barevné tuše (kresba může ale být i monochromní), inkousty, akvarelové štětce, kelímek na vodu, špejli, hadřík (nebo houbičku), tužku a další možné kresebné prostředky dle vlastního uvážení. Doporučení: Upřednostňuje se idea, tedy volba námětu, výtvarné provedení, kompoziční rozvržení a zvládnutí celé plochy.
Jíst, spát, myslet Vytvořte logo z těchto slov. Formát: A3. Pomůcky: Tužky, pastelky, voskovky, akvarelové štětce, barevné tuše, hadřík, kelímek na vodu, nůžky, paspartovací nůž, dále dle vlastního uvážení. Doporučení: Zcela dominantní je autorská (originální) idea, originalita provedení, zvládnutí formátu, výtvarná (tvůrčí) hodnota návrhu.
Čmárání Technika: dle vlastního uvážení (volná inspirace). Formát: A3. Pomůcky: tužky, barevné tuše, inkousty, akvarelové štětce, barevné izolepy, tempery, kelímek na vodu, nůžky, paspartovací nůž, hadřík, atd. Doporučení: Upřednostňuje se ideová (originální) podstata řešení, výtvarné a grafické ztvárnění
Potisk trička Navrhněte grafické řešení potisku trička s motivem zipu (rub i líc)
Zubní protéza Vytvořte jednoduchou obalovou formu na zubní protézu
Komiks Vytvořte komiksový příběh (A3) na téma přijímací řízení na VOŠ
Silná a slabá struktura Slabá a silná struktura: pomocí různě silných linií vytvořte graficky a kompozičně zajímavou plochu formátu A3